När du planerar till ditt bröllop så ordnar du med gästlistor, hittar en lokal som känns rätt och dekorerar den med bröllopsdekorationer, och du provar ut en klänning eller kostym att bära under den stora dagen. Men något annat som är viktigt på bröllop är musiken och i den här artikeln får du tips på hur du kan tänka när det kommer till att välja musik till ditt bröllop.

Ingång och utgång

Om du har valt att ha en klassisk bröllopsceremoni brukar det vara en sorts musik som spelas när bruden går fram till altaret och en annan musik när brudparet går ut. Det många glömmer bort är att ni kan välja att göra det mer personligt genom att spela musik som betyder mycket för er. Det går såklart bra att använda den klassiska brudmarschen. Men använder ni musik ni valt själva kommer det att lämna ett annat intryck på era gäster och när de sedan hör låten ni till exempel gick ut till kommer de att tänka på er.

Musik till bröllopsfesten

När ni ska välja vilken musik som ska spelas på er bröllopsfest finns det även där några saker som kan vara bra att tänka på. Ni ska såklart välja musik som ni tycker om och betyder något för er, framför allt när ni ska utföra er första dans som gifta. Men på resten av festen är det bra om ni väljer musik som många tycker om. En rolig grej skulle kunna vara att ni i samband med att gästen osar också lämnar ett förslag på en låt de vill höra på bröllopsfesten. På så sätt blir gästerna inkluderade. Eftersom åldersspannet på ett bröllop kan variera är det en bra idé om musiken är något som kan uppskattas av alla. Om ni inte vill välja musiken själva kan ni anställa en DJ.