Allt fler väljer att leva som digitala nomader. Något som är viktigt när du ska leva som digital nomad är tekniken. Du måste vara säker på att du kan arbeta obehindrat oavsett var i världen som du befinner dig. Och då är bra teknisk utrustning en nödvändighet.

Trenden att allt fler väljer att arbeta som digitala nomader är tydlig. Det är dessutom en trend som kommer att hålla i sig. Covidpandemin har lett till att allt fler har upptäckt att det är möjligt att arbeta från i princip var som helst. Arbetar du som IT-designer, IT-tekniker, skribent eller varför inte journalist är det möjligt för dig att utföra ditt arbete från de flesta ställen på vår runda jord. En förutsättning är dock att du har bra utrustning, annars kan ditt liv som digital nomad snabbt förvandlas till en mardröm.

 

Datorn är ditt viktigaste redskap

Datorn är ditt absolut viktigaste redskap, vilket gäller såväl för ditt arbete som för ditt privatliv. Som digital nomad kommer du att tillbringa en ansenlig tid framför datorn och det är därför viktigt att du väljer en tålig dator som dessutom har bra prestanda. Du måste kunna lita på att datorn alltid startar och att den klarar av alla de applikationer och programvaror som du använder.

I de allra flesta fall är den bästa lösningen att du köper en bärbar gamingdator där du får det bästa från två världar. Gamingdatorer är kraftfulla maskiner där du får prestanda som är i klass med stationära datorer samtidigt som du får smidigheten i en bärbar kontorsdator. Med en bra gamingdator får du ett förträffligt arbetsredskap samtidigt som du kan ge dig i kast med tunga grafiska spel oavsett var i världen som du befinner dig.

Det har inte så stor betydelse om du väljer en PC eller Apple-dator. De flesta gamingdatorer utgörs oftast av PC-datorer, men det finns även Apple-datorer som fungerar mycket väl för de flesta spel. Du kan dessutom reparera båda typerna av datorer i de flesta hörn av världen. Den avgörande skillnaden mellan en PC-dator och en Apple-dator är som alltid priset. Oavsett om du ska reparera eller köpa en ny dator så är Apple i princip alltid dyrare än motsvarande PC. Frågan är egentligen endast hur mycket som du är beredd att betala för att ha Apples logotyp och design.

Glöm inte internetuppkopplingen

Näst efter datorn är det internetuppkopplingen som är ditt viktigaste verktyg. Utan internetuppkoppling under en längre tid blir tillvaron snabbt komplicerad. Du kommer inte att kunna serva dina kunder som du önskar samtidigt som dina kontaktmöjligheter med omvärlden upphör.

Möjligheterna till internetuppkoppling varierar från plats till plats, varför det är viktigt att du är förutseende. Innan du anländer till en viss plats måste du veta hur du ska få tillgång till internet på just det stället. Reser du till Paris kan du säkert lösa det någorlunda snabbt när du kommer dit men befinner du dig på den indiska landsbygden måste du i detalj veta hur du ska få tillgång till internet. I den situationen finns det sällan utrymme för improvisation.