Vem känner inte till Michael Jackson? När man pratar om musikikoner är The King of Pop en av de första vi tänker på. Jackson började sin karriär redan som barn då han tillsammans med några bröder skapade bandet ”The Jackson 5”. Han började sedan med sin solokarriär i början på 1970-talet och producerade flera av världens mest sålda album genom tiderna. ”Thriller” var ett av Michael Jacksons mest kända album och det kom ut 1982 och anses vara ett av de mest sålda albumen genom tiderna, det sägs ha sålts mellan 65-105 miljoner exemplar. Några av hans mest kända låtar är ”Bad”, ”Billie Jean”, ”Thriller” och ”We are The World” tillsammans med Lionel Richie.

Jackson fick namnet ”The King of Pop” av Elizabeth Taylor, en nära vän till honom, efter att han producerat de mest sålda albumen. Namnet fastnade och idag är han känd som Kungen av Pop bland fans över hela världen.

Tyvärr gick Michael Jackson bort år 2009. Det har pratats en hel del om vad som egentligen hände och flera teorier har slängts omkring samt frågor om vad som egentligen hände. Flera år efter bortgången kom det nya detaljer om vad de tror hände.