Ända sedan musiken började ta över världen har det funnits ett antal artister som verkligen går att beskriva som ikoner. De har hjälpt hundratals människor med sin musik och fantastiska texter. Efter att du lyssnat på deras musik och verkligen tar in texterna kommer du garanterat förstå vad som gjort dem så pass kända som de är idag. Några av de mest kända manliga musikikonerna som finns är de nämnda här nedan. Det finns dock ett stort antal med andra musikikoner som är värda att nämna, till exempel Billie Holiday och Tina Turner.

David Bowie

David Bowie föddes år 1947 i London och han slog igenom med låten ”Space Oddity” i slutet av 1960-talet. Men hans största genombrott kom i samband med skivan ”The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from mars”. Han valde dessutom att skapa ett alter ego som han kallade för Ziggy Stardust. Därefter fortsatte han skapa musik som sitt alter ego och släppte flera glamrock-skivor. Han bestämde sig dock tillslut för att ändra sin stil och år 1975 kom han med ett sound som han kallade för ”plastic soul”.

Bob Dylan

Bob föddes som Robert Allen Zimmerman i maj 1941 i Minnesota. Förutom sångare är han även poet, gitarrist, författare, keyboardist, regissör och munspelare. Han har dessutom varit programledare i radio. Han har under sin karriär kommit ut med ett flertal album som fått väldigt bra betyg. Många beskriver Dylan som en levande rocklegend och han har varit en av frontfigurerna inom populärmusik i runt 50 år.